Roodtrip weer door Land van Cuijk

Deze week trekken we er weer op uit met onze Fiat 500. De Roodtrip doet vandaag (dinsdag) en zaterdag een aantal locaties aan waar we veel vakantiegangers hopen te ontmoeten. Op de pauzeplekken delen we promotiemateriaal over het Land van Cuijk uit, waaronder de Vakantiekrant. Daarnaast vragen we voorbijgangers naar hun favoriete plekken in het Land van Cuijk.
De route van de Roodtrip tijdens de komende twee etappes:
dinsdag 28 juli

 • Camping Boszicht, Tipweg 10,  Wilbertoord; 11.00 - 12.00 uur;

 • Vakantiepark De Bergen, Campinglaan 1, Wanroij; 12.30 - 13.30 uur;

 • Natuurpoort St Anthonis, Parkeerplaats Bosweg 36, St. Anthonis; 14.15 - 15.15 uur;

 • Camping Van Rossum's Troost, Oude Wanroijseweg 24, St. Hubert 16.00 - 17.00 uur.

zaterdag 1 augustus

 • Camping De Ullingse Bergen, Sint Anthonis; 9.15 -10.00 uur

 • Parkeerterrein Natuurpoort Sint Anthonis, voor De Heksenboom; 10.15 - 10.45 uur;

 • Camping D'n Twist, Duivenbosweg 1, Overloon; 11.15 - 11.45 uur;

 • ZooParc Overloon; 12.00 - 13.00 uur;

 • Boxmeer, Steenstraat, naast het gemeentehuis; 14.00 - 15.00 uur;

 • City Resort Hotel Mill; 15.45 - 16.45 uur

Promotiemiddelen bestellen

Hoe kun je als ondernemer de toeristische campagne ondersteunen en de bezienswaardigheden van het Land van Cuijk bij zoveel mogelijk bezoekers onder de aandacht brengen?
Dat kan onder meer door massaal het beschikbare promotiemateriaal uit te delen. Zo geven we deze zomer een speciale Vakantiekrant uit, met een actueel overzicht van de activiteiten in het Land van Cuijk in de maanden juli en augustus.
De Vakantiekrant is ook zeer geschikt om als bijlage mee te geven met het Land van Cuijk Magazine.
Verder zijn er routeboekjes gemaakt met een selectie van interessante fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk én kan aan de gasten een plattegrond van het Land van Cuijk worden meegegeven. Op de plattegrond zijn de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden ingetekend. 
Wil je ook graag promotiemateriaal uitdelen of begint de eigen voorraad te slinken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk via info@rbtlandvancuijk.nl Voor alle promotiemiddelen geldt: op = op!

Niederrhein Nachrichten

Soms worden ook wij weleens positief verrast. Zo lazen we afgelopen zaterdag, met dank aan VisitBrabant, een groot artikel in de Niederrhein Nachrichten over het Land van Cuijk: https://www.niederrhein-nachrichten.de/2020/07/25/im-land-van-cuijk-mit-dem-rad-durchs-museum/ 
De totale oplage van de zaterdagse editie van de Niederrhein Nachrichten is 75.000 exemplaren. 

Doe mee aan ondernemerscampagne VisitBrabant

Met ‘Psst … hier moet je zijn’ geeft het Land van Cuijk een eigen twist aan de landelijke toeristische campagne ‘Hier moet je zijn’. Ook haken we zo aan op de provinciale campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’, die door VisitBrabant is ontwikkeld.
Sinds half juli kunnen ook toeristische bedrijven aansluiten bij de provinciale campagne met het speciaal op ondernemers gerichte ‘Als je een goed verhaal wilt’. De unieke verhalen van Brabantse ondernemers staan hierin centraal.
Wil je ook meedoen?
Kies een bijzonder onderwerp en maak er een foto van;

De campagnebeelden en verhalen worden zowel online als via allerlei andere media onder de aandacht van potentiële gasten gebracht (met een piek in september).

Drie Land van Cuijkse genomineerden voor ‘Leukste Uitje Brabant’

De ANWB heeft twaalf bijzondere ‘dagjes uit’ genomineerd voor de verkiezing van ‘Leukste Uitje van Brabant 2021’. Liefst drie van de twaalf uitjes kunnen worden gedaan in het Land van Cuijk.
Genomineerd zijn:

 • Avonturenpark De Bergen in Wanroij;

 • Het Oorlogsmuseum in Overloon;

 • ZooParc in Overloon.

Het zou mooi zijn als een van deze drie Land van Cuijkse bestemmingen de prijs in de wacht kan slepen. Breng daarom jouw stem uit via https://bit.ly/leuksteuitjebrabant
Je kunt jouw keuze maken door de naam van jouw favoriete uitje aan te vinken. Onder de stemmers met een afgeronde deelname wordt 5 keer een dagje uit verloot.

Grensoverschrijdende arrangementen

Gebaseerd op de eerder door het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk samengestelde fiets- en wandelroutes heeft 2-Land-Reisen onlangs een eerste reeks van grensoverschrijdende arrangementen ontwikkeld. Zoals de routes gaan ook de arrangementen door het Land van Cuijk, de Maasduinen gemeenten Bergen en Gennep en de Duitse gemeenten Goch en Weeze.
De grensoverschrijdende arrangementen kunnen via de website www.2-land-reisen.de worden geboekt. Het gaat om zowel dagtrips als meerdaagse arrangementen. Bij een aantal dagtrips wordt een overnachting als optie aangeboden.
“Het project voor de ontwikkeling van arrangementen is een lichtend voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking,” vindt Khalid Rashid van het projectbureau Dynamic Borders. “Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft de routes ontwikkeld, het toeristisch platform Maasduinen-Venlo tekende voor de overzichtskaart en Niederrhein Tourismus werkt de arrangementen uit.”