Drukke zomer voor toeristische bedrijven

In de afgelopen weken hebben wij, tussen de bedrijven door, veel toeristische ondernemers kunnen spreken. Onze voorzichtige conclusie is dat de meeste campings, hotels, camperplaatsen en bed and breakfasts in het Land van Cuijk goeddeels tot helemaal vol zitten en dat bezienswaardigheden als musea en attractieparken -binnen de mogelijkheden die de coronamaatregelen bieden- veel bezoekers trekken.
Je zou denken/hopen dat de toegenomen drukte een rechtstreeks gevolg is van de campagne die wij begin juli zijn gestart. Dat is echter teveel eer.
De toename is vooral te danken aan de keuze van veel vakantiegangers om dit jaar niet naar het buitenland te gaan, maar in Nederland op vakantie te gaan. Daarbij hebben velen van hen, aangespoord door landelijke en provinciale campagnes (‘Hier moet je zijn), gekozen voor meer onbekende, want minder drukke, vakantiebestemmingen.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft hier met de campagne ‘Psst … hier moet je zijn’ op ingehaakt. De campagne richt zich op zowel inwoners van onze regio (‘ga op ontdekkingstocht in je eigen achtertuin’) als op omliggende regio’s en provincie (‘hét geheim van Noordoost Brabant’).

Wat levert onze campagne op?

De campagne die wij begin juli zijn gestart heeft aantoonbaar voor veel persaandacht, een grotere naamsbekendheid én meer betrokkenheid (aanzienlijk meer volgers, meer likes en meer deelacties dan in de maanden ervoor) geleid.
Ons sociale mediaoffensief, waarbij we dagelijks drie tot vijf berichten via Facebook en Instagram plaatsen, heeft ertoe geleid dat inmiddels ruim meer dan 200.000 Facebookgebruikers onze berichten hebben ontvangen.
Belangrijker nog dan dat is dat er vanuit de sociale mediaberichten ongeveer 5.000 keer is geklikt op links die uitkomen op onze website visitlandvancuijk.nl Dat zijn zeer geïnteresseerde volgers die meer willen weten over een thema en activiteit – en daar dus bijzondere moeite voor doen.
Bovendien hebben wij het aantal volgers van onze Facebookpagina Groeten uit het Land van Cuijk in de afgelopen maand met 255 zien toenemen. Dat is een mooi (tussen)resultaat.

Laatste etappes Roodtrip weer door Land van Cuijk

Deze week trekken we voor het laatst deze zomer met onze Fiat 500 door het Land van Cuijk. De Roodtrip doet morgen (woensdag) en zondag een aantal locaties aan waar we weer veel vakantiegangers hopen te spreken. We geven (dag)tips aan gasten van verblijfsaccommodaties en toevallige voorbijgangers op drukke plekken en we vragen wat zij mooi vinden in en aan het Land van Cuijk.
De route van de Roodtrip tijdens de laatste twee etappes:
woensdag 5 augustus

 • Museumpark Overloon, parkeerplaats Oorlogsmuseum; 10.00 - 11.00

 • Vierlingsbeek, parkeerplaats Plus supermarkt; 11.15 - 12.00

 • Sluizen/De Meerstoel, Maasstraat 12,  Sambeek; 13.00 - 13.45

 • Parkeerterrein De Brink Sint Anthonis; 14.15 - 15.00

 • Landal De Vers, Raaijweg 25, Overloon; 15.30 - 16.30

 • Camping 't Brenneke, Hoogeindseweg 18, Sambeek; 16.45 - 17.15

                                                                                                                                        
zondag 9 augustus

 • Kasteel Tongelaar Mill; 13.00 - 14.00

 • Grave, centrum; 14.30 - 15.30

 • Camping het Loo, Linden; 16.00 - 16.45

Reportage over Roodtrip

Ben je nieuwsgierig naar onze Roodtrip? Lokale Omroep Mill heeft afgelopen week een mooie reportage gemaakt, die inmiddels ook via Omroep Land van Cuijk wordt uitgezonden. Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=mdOsD5XhGW8&t=21s voor het resultaat!

Promotiemiddelen bestellen

Hoe kun je als ondernemer de toeristische campagne ondersteunen en de bezienswaardigheden van het Land van Cuijk bij zoveel mogelijk bezoekers onder de aandacht brengen?
Dat kan onder meer door massaal het beschikbare promotiemateriaal uit te delen. Zo geven we deze zomer een speciale Vakantiekrant uit, met een actueel overzicht van de activiteiten in het Land van Cuijk in onder meer augustus. Benieuwd naar hoe de Vakantiekrant er uit ziet? Kijk op https://bit.ly/vakantiekrant2020
Verder zijn er routeboekjes gemaakt met een selectie van interessante fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk én kan aan de gasten een plattegrond van het Land van Cuijk worden meegegeven. Op de plattegrond zijn de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden ingetekend. 
Wil je ook graag promotiemateriaal uitdelen of begint de eigen voorraad te slinken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk via info@rbtlandvancuijk.nl Voor alle promotiemiddelen geldt: op = op!

Winnaars prijsvraag De Bok en De Stier

Ruim twee weken geleden is, in samenwerking met De Bok en De Stier, een prijsvraag gepubliceerd in beide huis-aan-huisbladen. Aan de hand van drie foto’s werd de (meerkeuze)vraag gesteld waar ze genomen waren. De goede antwoorden waren: natuurgebied Zevenhutten in Cuijk (zie foto), de Sint Janstoren in Sambeek en speeltuin Gewoon Buiten in Overloon.
Inmiddels zijn de winnaars bekend:

 • Carla Hegmans uit Stevensbeek heeft een cadeaubon voor een picknick voor 2 personen van De Meerstoel gewonnen, waarmee ze op een zelfgekozen plek in de Maasheggen van de zon en heerlijke streekproducten kan gaan genieten.

 • Pascal Thijssen uit Wanroij heeft een ijsstrippenkaart van IJs en Spijs in Haps gewonnen.

De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gehad en krijgen deze week hun prijs toegestuurd. 

Gezocht: mooie foto’s van Land van Cuijk

Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft afgelopen week via De Bok en De Stier en via de sociale media een oproep gedaan om foto’s en filmpjes van het Land van Cuijk te delen.
Wie mooie foto’s of leuke filmpjes heeft gemaakt van plekken en bezienswaardigheden in het Land van Cuijk die hij of zij bijzonder vindt, kan ze, met naam en beschrijving van de vastgelegde locatie, sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl
De foto’s mogen uiteraard ook via de eigen Facebook- of Instagrampagina worden gedeeld. Vermeld dan in de tekst @GroetenuithetLandvanCuijk en #LandvanCuijk.
Afgelopen weekeinde hebben wij al een aantal mooie foto’s mogen ontvangen, zoals bijgaande foto van Susan Nabuurs.