Gezocht: 24uurs-belevingen

De onlangs aangekondigde campagne ‘Land van Cuijk, hét geheim van Noord-Oost Brabant’ wordt op dit moment verder uitgewerkt. Onderdeel van de campagne is dat we een aantal ‘24 uurs-belevingen’ gaan aanbieden. De arrangementen, met overnachting bij een accommodatie in het Land van Cuijk, willen we ook via VisitBrabant in de etalage gaan zetten.
Voorwaarde voor de ’24 uurs-belevingen’ is dat het bijzondere combinaties van activiteiten zijn, bij voorkeur op plekken die nét even anders zijn en liefst met een verhaal dat bezoekers van buiten onze regio aanspreekt.
In de afgelopen weken hebben we al een aantal goede suggesties ontvangen. Heb jij ook een idee hoe jouw bedrijf, bezienswaardigheid of accommodatie een rol kan spelen in een ’24 uurs-beleving’, laat het dan weten via info@rbtlandvancuijk.nl

Presentatie uitgewerkt campagneconcept

Samen met creatieve partners Cybox en Di-visie werken we hard aan de concretisering van de campagne ‘Land van Cuijk, hét geheim van Noord-Oost Brabant’.
Wij gaan de uitgewerkte ideeën voorleggen tijdens een online presentatie op dinsdag 30 juni aanstaande. De webinar begint om 11.00 uur en duurt naar verwachting 45 minuten. Met de middelen en voorbeelden die tijdens de webinar worden gepresenteerd kunnen ondernemers en organisaties direct na afloop van de online presentatie aan de slag.
Zoals vorige keer kunt u zich weer aanmelden voor de presentatie. Een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl volstaat. U krijgt dan tijdig de link voor de presentatie toegestuurd.

Voucheractie Maasheggen UNESCO

In de afgelopen maanden zijn tal van initiatieven genomen om ondernemers in het Land van Cuijk een steun in de rug te geven. De streekpakketten van Support your Locals, de site thuiswinkelen.landvancuijk.nl en de actie ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ zijn daar goede én succesvolle voorbeelden van. Ook de campagne ‘Land van Cuijk, hét geheim van Noord-Oost Brabant’, financieel mede mogelijk gemaakt door de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, is bedoeld om ondernemers, die mede afhankelijk zijn van inkomsten uit toerisme, te ondersteunen.
Het programmateam Maasheggen UNESCO heeft afgelopen week al haar ambassadeurs (Vrienden van de Maasheggen) een tegoedbon van € 5,00 gestuurd. Deze voucher kan worden besteed bij 6 ondernemers in het Maasheggengebied, die hadden aangegeven graag aan de actie te willen deelnemen.
De voucher is een van de exclusieve lidmaatschapsvoordelen voor de Vrienden van de Maasheggen. Door ze een tegoedbon toe te sturen worden de Vrienden uitgenodigd om in de komende tijd een van de deelnemende ondernemers te bezoeken en hen daarmee te helpen in deze lastige Coronatijd.

‘Druktemeter’ natuurgebieden

De populariteit van fietsen en wandelen in Brabant is de laatste weken, mede als gevolg van de (versoepeling van de) coronamaatregelen, gestegen tot ongekende hoogte.
Het Routebureau van VisitBrabant, de organisatie die meer dan achttienduizend kilometer routes in Brabant beheert, meldt meer dan een verdubbeling van het aantal gebruikers. De verwachting is dat die populariteit verder gaat stijgen. VisitBrabant wil de verwachte drukte goed kunnen monitoren, in het belang van de veiligheid van de gebruikers.
Samen met de natuurorganisaties in Brabant heeft VisitBrabant een ‘druktemeter’ ontwikkeld. Op een online kaart kunnen fietsers en wandelaars direct zien hoe druk het is bij de Brabantse natuurgebieden: van groen (rustig) tot oranje en rood (te druk). Dit wordt 24 uur per dag gevolgd. Het systeem werkt op basis van kwalitatieve registraties van vertegenwoordigers van die natuurgebieden. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap werken hierin nauw samen met VisitBrabant. Daarnaast kunnen recreanten ook zelf drukke locaties tippen via een online meldsysteem en houden de meer dan 400 vrijwilligers van het Routebureau continu de situatie in de gaten.
Op de kaart staat ook een aantal natuurgebieden in het Land van Cuijk.
De kaart komt deze of volgende week op een speciaal ingerichte campagnewebsite van VisitBrabant. De kaart is nu al te zien op routesinbrabant.nl.
Overigens ligt er ook een (pril) idee om een vergelijkbare druktemeter te ontwikkelen voor álle toeristische bestemmingen in het Land van Cuijk. Binnenkort meer daarover.

Groeteractiviteiten en Toeristische Informatiepunten

Stuw- en sluizencomplex Sambeek
Met ingang van 17 juni a.s. gaan de Sluisgroeters bij het stuw- en sluizencomplex in Sambeek weer starten met hun rondleidingen.  Elke woensdag tot en met september vertrek er een rondleiding om 14.00 en 15.00 uur vanaf De Meerstoel aan de Maasstraat in Sambeek. De kosten zijn: € 3,50 pp (kinderen beneden 12 jaar gratis) inclusief koffie of  Maasheggenthee en een aandenken. Aanmelden is verplicht en kan via www.meerstoel.nl. De groepsgrootte is max. 5 deelnemers per rondleiding. Duur: ca 45 minuten. 

Rondleiding door het Emmausklooster in Velp (Grave)
Elke zaterdag tm 5 september kunt u mee met een rondleiding door het Emmausklooster in Velp. U bezoekt het klooster,  de kapel, de tuin en het pesthuisje. Aanvang 14.00 uur, kosten € 5,00 pp incl. koffie of thee. 
Verzamelen op de parkeerplaats van het klooster aan de Basilius van Bruggelaan in Velp. In verband met corona is de groep kleiner en worden er, indien nodig meer gidsen ingezet. Duur max. 2 uur, opgeven vooraf noodzakelijk via: info@emmausklooster.nl of 06-24547711.

Toeristische Informatiepunten
De Toeristische Informatiepunten, ondergebracht bij een toeristisch ondernemer zijn weer geopend, zodra de ondernemer zijn bedrijf weer openstelt. In de meeste gevallen is dit zo. Kijk voor een overzicht http://www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/ontdek-land-van-cuijk/vvv-toeristische-ontmoetingspunten/
Het Toeristisch Informatiepunt Cuijk met daarbij het Archeologisch Centrum en de Romeinse tuin willen op 1 juli weer openen. Museum Ceuclum gaat dan ook weer open.
De openingstijden zijn dan voorlopig van dinsdag  t/m vrijdag van 11.00 /16.00 uur.