Geen Inspiratiedag, mogelijk wél alternatief

Helaas hebben wij moeten besluiten om onze jaarlijkse Inspiratiedag, die in november zou plaatsvinden, niet te laten doorgaan. De huidige omstandigheden laten het niet toe om grootschalige (netwerk)bijeenkomsten te organiseren.
Wél gaan wij op dit moment na of het mogelijk is om een alternatief programma te organiseren. Voor kleinere groepen, mogelijks deels in de buitenlucht en uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Suggesties zijn uiteraard altijd welkom via info@rbtlandvancuijk.nl

Ons Plekske in programma RTL4

Vorige week vonden op camperplaats Ons Plekske in Vianen opnames plaats voor het televisieprogramma ‘Camp-to-Go’. In het nieuwe programma van RTL4 maken 24 gezinnen en koppels kennis met kamperen. Dat doen ze tijdens een korte kampeervakantie op een van de Nederlandse campings (geselecteerd door ACSI en ANWB) of een camperplek (aangedragen door NKC, Europa’s grootste camperclub). Een deel van de beelden in het programma wordt door de kampeerders zelf gefilmd. De eerste aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 28 november aanstaande.
“Mooie reclame voor het Land van Cuijk en voor ons een grote eer dat ze Ons Plekske hebben uitgekozen”, zeggen eigenaren Frans en Francien over de tv-opnames in Vianen. Helaas zat het weer niet mee: de opnames vonden grotendeels in de regen plaats.
De camperaars die bij Ons Plekske op bezoek kwamen, lunchten die middag bij De Meerstoel in Sambeek, winkelden in Cuijk en overnachtten aansluitend in Vianen. “Hoe het geknipt en geplakt wordt weten we natuurlijk niet, maar al zijn we maar 1 minuut in beeld, het is toch gratis reclame voor ons en het Land van Cuijk”, aldus het enthousiaste ondernemerspaar.

Blogster bezocht Land van Cuijk

Het begon met een enthousiaste opmerking van blogster Kirsten Bos bij een van onze posts op Instagram. Zij bleek onder de indruk van de rode Fiat 500, waarmee RBT Land van Cuijk in de afgelopen zomermaanden 29 accommodaties en locaties in het Land van Cuijk heeft bezocht.
Wij boden haar aan om een dagje te komen toeren met de Fiat 500, op voorwaarde dat zij dan ook haar ervaringen in en met het Land van Cuijk zou delen met de lezers van haar blog Whereshegoes.nl
Afgelopen weekeinde werd die belofte ingelost. Kirsten en haar man brachten de nacht door bij B&B De Kemp in Vortum-Mullem. Rob’s Tweewielers zorgde op zaterdag voor de fietsen waarmee het bloggerspaar de Maasheggen, de Overloonse Duinen en het Oorlogsmuseum hebben verkend. Onderweg genoten zij van de picknick die zij bij De Meerstoel in Sambeek hadden opgehaald. ’s Avonds dineerden Kirsten en Stefan bij het restaurant Boompjes in Overloon.
De volgende dag gingen Kirsten en Stefan op pad met de Fiat 500 van Oldtimerverhuur Mill. Met een mand vol met lekkers voor onderweg. Het tweetal maakte een mooie tocht van Mill naar Grave en via Kraaijenbergse Plassen terug naar Mill. “Instant happiness”, aldus Kirsten en Stefan. Voordat ze weer naar Groningen afreisden hebben zij hun weekeinde Land van Cuijk afgesloten met een bezoek aan IJs en Spijs in Haps.
Het is nog niet bekend wanneer de blog van Kirsten op de site van Whereshegoes.nl wordt geplaatst. Zodra dat is gebeurd zullen wij de link via deze nieuwsbrief en de sociale media delen.

Natuurfeestje op Landgoed Tongelaar

Vanwege de coronamaatregelen konden én kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Dat geldt ook voor het Pluk- en Oogstfeest dat in de herfst op landgoed Tongelaar in Mill zou plaatsvinden.
De organisatoren zijn echter niet bij de pakken gaan neerzitten en hebben een alternatief bedacht.
Op woensdag 21 oktober wordt op landgoed Tongelaar een Natuurfeestje gevierd met onder meer:

  • een Avonturenpad voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met onder meer de paddenstoelenbingo,

  • twee workshopwandelingen natuurfotografie voor volwassenen;

  • picknicken met streekproducten van bedrijven uit de regio.

Reserveren kan via bit.ly/reserverennatuurfeestje Kijk voor meer informatie op bit.ly/natuurfeestje

Tentoonstelling in centrum Grave

Komende zaterdag (26 september) wordt in het centrum van Grave een unieke tentoonstelling geopend, waarbij niet alleen historische foto’s van het centrum worden getoond maar ook 'de verhalen van de straat' worden verteld. Ruim 130 historische foto’s van soms meer dan honderd jaar oud worden in de binnenstad op ramen geplakt. In vijf straten kan via een QR-code ook het verhaal bij de foto's worden beluisterd. De foto’s zijn afkomstig uit de collectie van het Graafs Museum.
De expositie is tevens de start van een 16 weken durende campagne om meer ondernemers naar Grave te trekken.

Blijf activiteiten met ons delen!

Wij blijven in de komende weken via de sociale media (Facebiook, Instagram en Twitter) de inwoners en bezoekers van het Land van Cuijk informeren over wat er deze nazomer én herfst in onze regio te beleven valt. Wat zijn onze tips voor een dagje uit? Welke musea zijn open? Waar kun je mooie herfstwandelingen maken? Welke evenementen vinden wél doorgang? Wil je ook jouw activiteiten met én via ons delen. Stuur jouw tekst en (eventueel) foto’s of filmpjes naar info@rbtlandvancuijk.nl en wij brengen jouw aanbod via Groeten uit het Land van Cuijk onder een nog bredere aandacht.