Fietsroute langs oorlogsverleden

In samenwerking met VisitBrabant is een fietsroute ontwikkeld die voert langs het oorlogsverleden (Peel-Raamstelling, Aspergemonument, het Kazemattenmuseum en Thompsonbrug Grave) in Mill en Grave. De route is ruim 37 kilometer en start én eindigt bij De Valkhoeve in Mill.
Het was oorspronkelijk de bedoeling van VisitBrabant om de fietsroute in april van dit jaar uit te geven. Gedurende een aantal weekenden zouden er bovendien op een aantal cruciale plekken langs de route extra activiteiten plaatsvinden. Vanwege de verspreiding van het coronavirus heeft VisitBrabant dat moeten afgelasten.
Om fietsliefhebbers met belangstelling voor het oorlogsverleden van Brabant enthousiast te krijgen voor een bezoek aan het Land van Cuijk heeft VisitBrabant besloten om de route, die al op de plank lag, toch uit te brengen. De routebeschrijvingen liggen sinds zaterdag bij de Valkhoeve in Mill en zijn binnenkort ook bij een aantal andere Toeristische Informatiepunten langs de route verkrijgbaar. De route wordt bovendien op onze website geplaatst.

Bloggers bezoeken Land van Cuijk

Wie ons account Groeten uit het Land van Cuijk volgt, weet dat we de laatste weken zeer actief zijn op met name Facebook en Instagram. Dat levert ons behalve een groot bereik ook veel likes en extra volgers op.
Het zorgt er ook voor dat de schijnwerpers meer dan ooit op het Land van Cuijk gericht staan. Oftewel: we vallen op!
We zien dat ook op andere momenten terug. Zo komt begin september een Duitstalige blogster twee dagen naar ons gebied. Zij werkt voor Nach-Holland.de, een blog met in de afgelopen maanden meer dan een miljoen lezers en specifiek gericht op Duitse toeristen die naar Nederland willen. Het contact met Simone Gorocis is gelegd via VisitBrabant
Verder heeft Kirsten Bos van Whereshegoes.nl aangegeven graag aandacht te willen besteden aan het Land van Cuijk. Zij komt in het derde weekeinde van september naar onze regio.
Onlangs is al, overigens zonder onze tussenkomst, een blog gewijd aan het Oorlogsmuseum in Overloon. Lees de blog op http://www.perryvermeulen.nl/route-10-oorlog-in-overloon-merselo-griendtsveen-ysselsteyn-en-venray/

Promotiemiddelen: (na)bestelling nog mogelijk!

Wij horen via-via geluiden dat ondernemers door hun voorraad promotiemiddelen heen zijn of zelfs nog geen magazines, routeboekjes en/of plattegronden hebben ontvangen. Dat is jammer – vooral ook omdat bij toeristen de belangstelling voor folders en handzame routes en plattegronden groot is.
De promotiemiddelen zijn dit voorjaar al door de drukker geleverd. Omdat vanwege de corona uitbraak sommige bedrijven (tijdelijk) moesten sluiten en een aantal van hen op dat moment geen behoefte had aan promotiemateriaal, hebben wij de ondernemers en de Toeristische Informatiepunten opgeroepen ons te laten weten wanneer zij welke middelen nodig hebben. Dat hebben we gedaan via zowel een mail en via onze wekelijkse nieuwsbrief. De oproep in de nieuwsbrief hebben we meerdere keren herhaald. Op de website heeft enkele maanden een formulier gestaan waarmee magazines, routeboekjes en plattegronden besteld konden worden. Daarnaast is steeds aangegeven dat nabestellingen mogelijk zijn, maar dat wij daarvoor, vanwege de bijzondere situatie waarin bedrijven verkeren, het initiatief bij de ondernemers laten.
Wij zien dat zo’n 80 – 85% van de deelnemers aan onze promotiemiddelen materiaal heeft besteld. De rest  -helaas- nog niet.
Daarom nogmaals deze oproep: heb je behoefte aan (extra) magazines, routeboekjes of plattegronden, neem dan contact op met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk via info@rbtlandvancuijk.nl Wij regelen vervolgens dat je het materiaal ontvangt.

Laatste Roodtrip op 21 augustus

De laatste etappe van onze zomertour door het Land van Cuijk vindt plaats op vrijdag 21 augustus. De Fiat-500 met onze vrijwilligers Helga en Sjaak stopt bij kasteel Tongelaar in Mill, in het centrum van Grave en bij camping ‘t Loo in Linden.