Stuur eens een kaartje...

Hoe vaak sturen we onze vrienden, kennissen of collega’s nog een leuk kaartje? Bijvoorbeeld om te laten weten hoe leuk onze vakantie is geweest. Of om stiekem te laten merken dat we ze missen…
Vanaf eind deze week liggen bij alle hoofdvestigingen van Biblioplus (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Anthonis) ansichtkaarten van het Land van Cuijk op de leestafel. De tien versies van de ansichtkaarten haken op de toeristische campagne ‘Psst … hier moet je zijn’, waarmee we in de afgelopen twee maanden aandacht hebben gevraagd voor de toeristische bezienswaardigheden van het Land van Cuijk. De kaarten zijn gratis mee te nemen.
Inwoners van het Land van Cuijk worden, onder meer via een advertorial in De Bok en De Stier, opgeroepen om “ook eens een kaartje te sturen naar mensen die dicht bij je staan maar toch ver weg zijn. Ben je trots(er) geworden op het Land van Cuijk, deel het met ze!”
De kaartenactie is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, in samenwerking met Biblioplus.

...wellicht ook naar jouw gasten?

De meeste campings, bed & breakfasts, hotels en andere verblijfsaccommodaties hebben het druk gehad in de afgelopen weken. Naast vaste gasten hebben ze ook nieuwe bezoekers mogen ontvangen. Hoe leuk is het om deze nieuwkomers te verrassen met een kaartje, waarin je ze bedankt voor hun komst en uitnodigt om nog een keer terug te komen? 
Wil je daarvoor de ansichtkaarten gebruiken die het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft laten maken, stuur dan een bericht naar info@rbtlandvancuijk.nl met het aantal kaarten dat je nodigt hebt én de kaart(en) van jouw voorkeur. 
De afbeeldingen op de voorzijde van de kaarten zijn gelijk aan 10 themabeelden die je kunt terugvinden op www.visitlandvancuijk.nl

Samenwerking Platform Venray

Het Regionaal Bureau voor Toerisme werkt graag samen met andere organisaties, zowel in als buiten het Land van Cuijk. Mits die samenwerking bijdraagt aan de promotie van het Land van Cuijk als aantrekkelijke reisbestemming.
Afgelopen week hebben wij kennisgemaakt met de nieuwe accountmanager van het Toeristisch Platform Venray. Bij die gelegenheid hebben we onder meer gesproken over of en hoe we (meer) kunnen samenwerken en zo elkaar kunnen versterken. Ondernemers in met name Overloon haken ook graag aan op initiatieven die in Venray en omgeving worden ontwikkeld. Dat is logisch; voor hen is Noord-Limburg een belangrijk voedingsgebied.
Een voorbeeld van een project, waarbij grenzen van betrokken gemeenten en zelfs provincies worden overstegen, is de fietsroute Aan de Andere Kant. De route loopt van het Oorlogsmuseum in Overloon naar de Duitse oorlogsbegraafplaats Ysselstein - en weer terug. We hebben afgesproken dat wij in de komende tijd ook via onze kanalen deze route onder een bredere aandacht gaan brengen. Extra promotie van deze route kan tot resultaat hebben dat meer dagrecreanten Overloon én daarmee het Land van Cuijk bezoeken. #samenkomenweverder 

Smaakcentrum Mill-Grave zoekt docenten

Misschien niet direct van toeristische betekenis, maar wel belangrijk voor het imago van onze regio zijn de Smaakcentra in Linden, Boxmeer en Mill. Wij brengen daarom graag onderstaande oproep van Smaakcentrum Mill-Grave onder de aandacht: 
Het Smaakcentrum Mill-Grave bestaat inmiddels twee jaar. Elk schooljaar komen de leerlingen van de groepen7 en 8 van alle basisscholen in de gemeenten Mill en Sint Hubert en gemeente Grave drie ochtenden naar het Smaakcentrum in Langenboom om theorie- en praktijklessen te volgen én zo te leren wat gezonde voeding is.
Het Smaakcentrum Mill-Grave draait volledig op vrijwilligers waarbij de locatiemanager voor de coördinatie en inkoop zorgt. Zonder de twintig vrijwilligers kunnen de activiteiten niet worden uitgevoerd en kan het Smaakcentrum niet bestaan. Helaas is er nu een groot tekort aan theoriedocenten, waardoor het verzorgen van de smaaklessen aan de leerlingen serieus in gevaar komt. Wie wil vanaf eind september deze belangrijke lessen gaan verzorgen? Neem contact op met Monique Nelson via mo@hetmoment.info of op telefoonnummer 06 51 11 00 82. 
Wilt u meer weten over het Smaakcentrum? Kijk op www.smaakcentrum.nl