Vul onze enquête in!

Omdat wij benieuwd zijn hoe het de toeristische ondernemers in het Land van Cuijk in de zomermaanden is vergaan, hebben wij afgelopen week een online enquête verstuurd. Wij vragen niet alleen naar het gevoel dat ondernemers hebben overgehouden aan de overwegend drukke maanden juli en augustus, wij stellen ook een aantal vragen over de campagne die wij hebben gehouden en de promotiemiddelen die wij afgelopen jaar hebben ingezet.
Heb je de enquête ontvangen, maar nog niet ingevuld? Doe dat dan alsnog. Hoe meer ingevulde formulieren wij ontvangen, des te beter kunnen wij, onder meer met onze keuze voor promotiemiddelen, inspelen op jouw wensen voor 2021 – en die van jouw bezoekers.
Heb je de enquête niet ontvangen? Vul de enquête dan alsnog in via https://www.survio.com/survey/d/T5B9W1Q5A2U0Y3K3N
Invullen kan tot 12 oktober aanstaande.

Toerisme Top 2020: minder bezoekers, maar kansen voor regio's als Land van Cuijk

Afgelopen week heeft de Toerisme Top 2020 plaatsgevonden. Vanwege de coronamaatregelen geheel digitaal (https://vimeo.com/user123014538), maar daarom niet minder interessant.
Tijdens de bijeenkomst werden onder meer de resultaten van een onderzoek gepresenteerd. Het onderzoek laat zien dat de toerismesector zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis. De verwachting is dat dit jaar ruim 70 procent minder internationale bezoekers, ten opzichte van vorig jaar, naar Nederland komen. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat ook Nederlanders zelf minder op vakantie in eigen land gaan in vergelijking met 2019 (-36 procent). De verwachting is ook dat de toeristische sector voorlopig nog wel in het huidige diepe dal blijft en dat het mogelijk zelfs nog vier jaar gaat duren voordat er sprake is van herstel.
Wel wordt daarbij de kanttekening gemaakt dat dat zwarte scenario vooral geldt voor de regio’s, steden en accommodaties die in sterke mate afhankelijk zijn van toerisme. Vastgesteld is namelijk ook dat voorheen onbekende bestemmingen, zoals het Land van Cuijk, juist hebben geprofiteerd van de behoefte van toeristen om hun vakantie door te brengen in een rustige en vooral ook veilige omgeving. Daar liggen voor het Land van Cuijk, ook voor komend jaar, nog volop kansen.
Het maakt het des te belangrijker om samen beter zicht te krijgen op ontwikkelingen in bezoekersaantallen. Dus daarom: vul de enquête in!