Keigaaf Brabant

Erik Willems, eigenaar van camping en gastenverblijf De Brembroeken in  Vortum-Mullem, attendeerde ons vorige week op Keigaaf Brabant.
Keigaaf Brabant is een initiatief van Samantha Zwart en Angelique Tijbosch uit Sprang-Capelle. Zij beheren een website (www.keigaafbrabant.nl) waarop onder meer uitjes, (groeps)accommodaties, hotels, restaurants, musea, streekproducten en fiets- en wandeltochten in Brabant zijn samengebracht. Daarnaast geven ze tweemaal per jaar een glossy magazine uit. In de eerstvolgende uitgave wordt ook aandacht besteed aan UNESCO-gebied Maasheggen en gastenverblijf De Brembroeken. Keigaaf Brabant heeft interessante pakketten samengesteld, die zowel vermeldingen op de website als advertenties in het magazine bevatten. Wie een voorbeeld van een magazine wil hebben, kan contact opnemen met Erik Willems. Kijk voor meer informatie op www.keigaafbrabant.nl

Drie vragen over Land van Cuijk Agenda

Regelmatig bereiken ons vragen over de Land van Cuijk Agenda. De drie meest gestelde zijn:

1. Kunnen wij ook een papieren versie van de agenda ontvangen?

Sinds enige tijd is het mogelijk om zelf een papieren versie van de agenda uit te draaien. Kijk daarvoor op www.landvancuijk.nl/agenda/print. Je kunt daarmee een agenda op maat maken. Op maat voor jouw bedrijf én voor jouw gasten.

2. Is de Land van Cuijk Agenda altijd actueel en volledig?

De agenda wordt zorgvuldig bijgehouden. De samensteller (Cybox) voegt bijna dagelijks nieuwe evenementen toe, maar kan dat uiteraard alleen als er ook activiteiten worden aangedragen. Dus: organiseer je een evenement, stuur de informatie daarover dan naar landvancuijk.nl. Je kunt gebruikmaken van het formulier op www.landvancuijk.nl/meedoen/evenement-aanmelden/
Weet in ieder geval dat de agenda op veel (online) plekken wordt getoond!
Mocht jouw evenement onverhoopt toch niet kunnen doorgaan, geef dat dan ook door. Alleen zo kunnen we een actuele en volledige agenda aanbieden.

3. Waarom staan geannuleerde evenementen nog in de agenda?

Dat heeft te maken met de genoemde volledigheid. De samensteller van de Land van Cuijk Agenda wil voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaat of evenementen nu wel of niet doorgaan. Om die reden blijven evenementen staan en wordt de toevoeging ‘geannuleerd’ gebruikt als de activiteit toch is afgelast.

Tweetalig ‘ontdekkingsboekje’ voor kinderen

Als onderdeel van het grensoverschrijdende project Dynamic Borders is een tweetalig kleur- en puzzelboekje uitgebracht. Dynamic Borders is een grensoverschrijdend project, waarbij namens het Land van Cuijk, ook de gemeenten Boxmeer en Cuijk zijn aangesloten.
In het boekje spelen Lisa en Jan, twee buurkinderen bij wie de Duits-Nederlandse grens door hun tuinen loopt, de hoofdrol. Spelenderwijs leren ze de projectpartners Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze kennen. Op hun tocht tussen Rijn en Maas varen ze op een magische papieren zeilboot, praten ze met dieren, vliegen ze op betoverde fietsen, worden ze ridders en
prinsessen en ontdekken ze de lekkerste lekkernijen van de regio.
Het boekje is gemaakt door Kompliment - Design & Marketing uit Goch en wordt door de zes partnergemeenten verspreid onder de basisscholen in hun eigen gemeente. Het
deelnameboekje is ook als download beschikbaar op de webpagina www.dynamicborders.eu/nl/dynamic-borders
Eerder zijn, als onderdeel van het project Dynamic Borders, al tien grensoverschrijdende fiets- en wandeltochten ontwikkeld.