Presentatie plannen 2021

Om alvast in de agenda te noteren: op dinsdag 15 december presenteren wij onze plannen voor 2021. Wij lichten dan toe hoe wij komend jaar het Land van Cuijk willen gaan promoten, welke middelen we daarvoor gaan inzetten en hoe toeristische bedrijven daar op kunnen aanhaken.
Vanwege de coronamaatregelen is de presentatie wederom online. Binnenkort ontvangen de toeristische ondernemers en organisaties in onze regio een uitnodiging om zich aan te melden voor het webinar. De deelnemers ontvangen daags van tevoren een link waarmee zij de online presentatie kunnen volgen.

De soundtrack van het Land van Cuijk

Over het Land van Cuijk kunnen al langer de prachtigste verhalen worden verteld en de mooiste beelden worden getoond. Sinds afgelopen week is er ook het geluid van het Land van Cuijk. Een soundtrack met nummers van artiesten die in het Land van Cuijk hebben gewoond (of nog wonen), verzameld op een afspeellijst op Spotify. Op de lijst staan nu 15 artiesten. Van Doe Maar met Jan Hendriks uit Rijkevoort en Carel Copier uit Mill tot Focus met Thijs van Leer, die jarenlang op Kasteel Aldendriel in Mill woonde.
De Spotify-lijst kent vele genres. De volksmuziek van De Migra’s uit Mill, de kleinkunst van Jules de Corte die jarenlang in Grave verkeerde, maar ook de psycho-grunge van Naked Sweat Drips en de rockabillymuziek van Eight Ball Boppers. Uiteraard mag ook de dialectrock van de legendarische band OEF uit Oploo niet ontbreken.
Luister de afspeellijst via https://spoti.fi/36on8ka, maar belangrijker nog: vul de lijst aan! Mis je belangrijke Land van Cuijkse artiesten op de lijst, stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl. Enige voorwaarde: er moeten nummers van de artiest of groep op Spotify staan.

Kinderwandelroute Sint Anthonis

Speciaal voor kinderen, maar minstens zo leuk voor volwassenen, is een puzzel-wandeltocht ontwikkeld, die door het dorp Sint Anthonis loopt. De route is gemaakt op basis van gps-coördinaten. Je krijgt alleen de coördinaten van het beginpunt ... de rest moet je bij elkaar puzzelen. Al puzzelend wandel je  in 1 tot 1,5 uur (kindertempo) door het dorp.
Ga naar http://coord.info/GC90PQJ voor het verhaal en het eerste coördinaat. Plaats de coördinaten in Google Maps om te navigeren. Het cijfer bij het vraagteken vind je steeds bij het volgende punt. Bekijk de Facebook-pagina voor meer tips: https://www.facebook.com/Kinderwandelroute-Sint-Anthonis-105423454707329/
Behalve een mobiele telefoon met internet en Google Maps heb je niets nodig.