Wéér enthousiaste reisblog over Land van Cuijk

Steeds meer populaire reisbloggers ontdekken het Land van Cuijk. Na Naline Roodbeen (StopandStare.nl) en Simone Gorosics (Nach-Holland.de) bezocht onlangs ook Kirsten Bos van Whereshegoes.nl onze regio.
De overeenkomst tussen alle reisbloggers is dat, hoewel zij elk een andere groep van volgers hebben, zij alle drie zeer aangenaam verrast waren door bijzondere bezienswaardigheden, de natuurlijke schoonheid en de oprechte gastvrijheid van het Land van Cuijk. En dat hebben ze ook zo verwoord in hun reisverslagen!
Kirsten Bos publiceerde afgelopen weekeinde haar blog. Benieuwd naar haar mening over het Land van Cuijk? Kijk op https://www.whereshegoes.nl/land-van-cuijk

Overeenkomst Land van Cuijk Ballon

In mei volgend jaar loopt de samenwerkingsovereenkomst tussen het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) en Paschal Noor, de eigenaar van de Land van Cuijk Ballon, af.
Onlangs heeft een evaluatiegesprek plaatsgevonden en zowel het RBT als Paschal Noor zijn zeer tevreden over hoe de samenwerking in de afgelopen jaren is verlopen. “Dankzij de Land van Cuijk Ballon wordt onze regio op een onderscheidende wijze gepromoot in binnen- én buitenland. De ballon wordt herkend, foto’s van of met de ballon worden breed gedeeld op sociale media en ballonvaarder Noor krijgt op festivals steeds vaker de vraag waar het Land van Cuijk precies ligt”, aldus het bestuur van het RBT.
Voor het RBT en Noor aanleiding om de samenwerking ook na mei volgend jaar voort te zetten. Binnenkort wordt een nieuwe overeenkomst gesloten.

Gastheer van het Landschap

Wat maakt het gebied waarin je onderneemt bijzonder? Welke geologie, natuur en cultuur(historie) typeren jouw omgeving? En hoe kun je deze kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? Hoe draag je als recreatieondernemer je steentje bij aan gebiedspromotie?
Dit –en nog veel meer– leren ondernemers tijdens de IVN-training Gastheer van het Landschap. Op 24 november start deze training speciaal voor recreatieondernemers in Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. Tot dat gebied behoren onder meer de gemeenten Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.
Wie belangstelling heeft om mee te doen kan zich aanmelden via https://www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap/activiteiten/cursus-gastheerschap-geopark-peelhorst-en-maasvallei-io

Oeffeltermeentroute wordt opgeknapt

Staatsbosbeheer gaat de wandelroute in Oeffelter Meent een opknapbeurt geven. Het laarzenpad, beter bekend als ‘Oeffeltermeentroute’, start voortaan bij Het Veerhuis in Oeffelt. Het Veerhuis wordt een van de toegangspoorten tot het Maasheggenlandschap.
Ook de bewegwijzering van de wandelroute wordt verbeterd. De pictogrammen van de route waren, door het zonlicht, van blauw veranderd naar roze. Boswachters gaan ze daarom vervangen door de kenmerkende ‘donkerblauwe laarsjes’. Daarnaast worden routepalen toegevoegd om de route nog duidelijker te maken voor publiek. De werkzaamheden duren tot medio oktober.
In de Oeffelter Meent komen veel karakteristieke planten, grassen, mossen en paddenstoelen voor. Zeldzame planten die op andere plekken uit de Maasheggen verdwenen zijn, hebben zich hier kunnen handhaven. Dat maakt deze wandeling tot een bijzondere natuurbeleving. Vooral in het kleurrijke herfstseizoen, als er ook volop paddenstoelen te bewonderen zijn en de heggen vol staan met allerlei soorten bessen.
Meer info: http://www.staatsbosbeheer.nl/routes/maasheggen/wandelroute-oeffelter-meent