‘Uniek aanbod zorgt voor beleving’…

Wie zich wil onderscheiden tussen alle reisbestemmingen, waar toeristen en recreanten uit kunnen kiezen, moet investeren in ‘beleving’.
Dat was een van de aanbevelingen die Jos Klerx onlangs aan de aanwezigen meegaf tijdens de Inspiratiedag van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Klerx, sectorspecialist horeca en recreatie van Rabobank Nederland, zei daar onder meer: “Een uniek aanbod zorgt voor herinnering bij de consument.”
Booking.com bevestigt dat beeld nu. Op basis van een analyse van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten en een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd komt zij tot de conclusie dat “technologie voortdurend evolueert. Het is dan ook logisch dat het onze manier van reizen beïnvloedt. Het stelt ons in staat makkelijk de perfecte vakantie te plannen en nieuwe plekken te ontdekken, met meer flexibiliteit en opties dan ooit tevoren.”
Lees meer over de conclusies van Booking.com op http://pretwerk.nl/actueel/vakanties/acht-voorspellingen-vakanties-2018-booking-com/52013

…en Virtual Reality zorgt voor beleving

Booking.com noemt in het artikel acht trends voor vakanties in 2018. Nieuwe technologie is een van die trends. Booking.com: “In 2018 zal technologie ons verder helpen om zonder moeite en stress de mooiste verblijven te vinden en onvergetelijke ervaringen op te doen.”
Een voorbeeld van nieuwe technologie is Virtual Reality. De gemeenten in het Land van Cuijk bieden, samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme, ondernemers en organisaties de gelegenheid om zelf kennis te maken met Virtual Reality. Wat is het? Wat kun je er mee? En vooral: hoe kan Virtual Reality mij/ons helpen om (nog meer) op te vallen in de markt van toerisme en recreatie?
Op woensdagmiddag 22 november gaat er een touringcar met geïnteresseerden vanuit het Land van Cuijk naar Enversed in Eindhoven. Enversed heeft de beschikking over een aantal ruimten waar bezoekers letterlijk kunnen ervaren wat de mogelijkheden van Virtual Reality zijn.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl. Ondernemers en organisaties kunnen zich met maximaal twee personen aanmelden. De deelnemers betalen een eigen bijdrage van € 10 per persoon. De bus en het programma bij Enversed bieden ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Vol is dus ook echt vol, dus wees er snel bij!

Stimuleringsbijdrage van € 1.000

Om te bevorderen dat de deelnemers aan de excursie Virtual Reality ook daadwerkelijk plannen gaan maken én uitvoeren, stellen de vijf gemeenten in het Land van Cuijk samen een stimuleringsbijdrage van € 1000 beschikbaar voor het beste plan dat binnen twee weken na de excursie wordt ingediend. 

Groepsuitjes in het Land van Cuijk

Het Land van Cuijk is niet alleen interessant voor individuele reizigers, maar ook voor groepen die op zoek zijn naar een leuke bestemming voor een of meerdere dagen. Denk daarbij aan vriendenclubs, maar ook aan bijvoorbeeld verenigingen, ouderenbonden en gezondheidsinstellingen. Zij brengen graag hun dag(en) door in een omgeving die aantrekkelijk is door de combinatie van actief bezig zijn, gezellig ontspannen en heerlijk eten. Dat alles heeft onze regio te bieden; niet voor niets is het Land van Cuijk de bakermat van ’n Goei Leven…

Land van Cuijk-special in magazine personeelsverenigingen

Tot de groepen die regelmatig op zoek zijn naar een nieuwe reisbestemming -en daarmee interessant zijn voor veel ondernemers en organisaties in onze regio- behoren ook de personeelsverenigingen. In totaal zijn er ruim 7100 geregistreerde personeelsverenigingen in Nederland.
Zij ontvangen viermaal per jaar het PV-Magazine, een glossy magazine met informatie over locaties en regio’s die voor de personeelsverenigingen interessant zijn. Zie hier de herfsteditie: https://www.yumpu.com/nl/embed/view/N2vPywWBO6JmHg1M
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk is benaderd met het aanbod om in de decemberuitgave van PV-Magazine een special op te nemen over de mogelijkheden voor groepsuitjes in het Land van Cuijk.
Ondernemers en organisaties uit het Land van Cuijk kunnen voor een aantrekkelijk (want gereduceerd!) tarief adverteren in het PV Magazine. Wij krijgen dan de mogelijkheid om in een aantal redactionele pagina’s de bijzondere kwaliteiten van het Land van Cuijk voor het voetlicht te brengen.
Wilt u er meer over weten, bent u benieuwd naar de aantrekkelijke tarieven en/of wilt u dat de uitgever van PV-Magazine contact met u opneemt, stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl

Weekagenda 3 tot en met 10 november

Het Regionaal Bureau voor Toerisme stelt wekelijks een agenda samen met voor toeristen en recreanten interessante activiteiten in het Land van Cuijk. Wij gebruiken daarvoor de Land van Cuijk Agenda (http://www.landvancuijk.nl/agenda/) als basis.
De Land van Cuijk Weekagenda wordt wekelijks via mail naar de Toeristische Ontmoetingspunten en de verblijfsaccommodaties gestuurd. Zij kunnen de weekagenda’s uitprinten en meegeven aan hun gasten.
U wilt de agenda meegeven aan uw gasten, maar heeft ‘m niet ontvangen? Klik dan op:
http://<https://www.rbtlandvancuijk.nl/files/media/weekagenda-3-november-2017-.pdf

Nog meer bezoek(ers)tips?

U krijgt komende week gasten over de vloer, die benieuwd zijn wat er in onze regio te beleven valt? Het Land van Cuijk Magazine, te lezen op www.landvancuijk.nl/magazine, kan uw gasten helpen bij het maken van hun keuzes. Of raadpleeg de Land van Cuijk Agenda (www.landvancuijk.nl/agenda) en lees over de evenementen die komende week in de regio worden gehouden.
U mist uw evenement in de Land van Cuijk Agenda? Meld dan uw evenement aan via http://www.landvancuijk.nl/meedoen/evenement-aanmelden/