Aanleg glasvezelnetwerk van start in het Land van Cuijk

 
Heel het Land van Cuijk krijgt glasvezel. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, LVCNET en E-Fiber. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang. De graafwerkzaamheden starten in juni.
 

Na de aanleg van glasvezel in de gemeente Bernheze sluit E-fiber de vijf Land van Cuijkse gemeenten aan op het glasvezelnetwerk. Vanaf 1 mei starten de werkzaamheden in het Land van Cuijk. Elke woning krijgt een gratis glasvezelaansluiting.
 
Voorbereidende werkzaamheden.
Vanaf 1 mei krijgt ieder huishouden een schouwer van E-Fiber op bezoek. Hij kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel het huis in gaat. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. De schouwers beschikken over een pas waaruit blijkt dat zij namens E-Fiber aan de deur komen. Zo’n vier weken na dit bezoek begint de aanleg van de glasvezelkabel in de desbetreffende wijk of dorp.

v.l.n.r. Voorzitter LVCNET Bens (niet in beeld) en de wethouders Stevens, Voncken, Vos (directeur E-Fiber), Van Dieperbeek, Jilesen en Van den Boogaart.

E-Fiber is bovendien een samenwerking met een nieuwe provider aangegaan, Tweak. De nieuwe aanbieder brengt meer diversiteit en verbreding van het aanbod met zich mee. E-Fiber en de providers TriNed, Plinq, Netrebel, LVCNET en Tweak bieden de inwoners tijdens de aanlegperiode de mogelijkheid om over te stappen naar glasvezel zonder aansluit- en activatiekosten te betalen.
 
Meer informatie.
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 1 juni 2018 terecht bij LVCNET. Ook kunnen inwoners terecht tijdens de speciale glasvezelspreekuren die LVCNET in elke plaats zal organiseren. Meer over de uitrol leest u op de www.lvcnet.nl/blog

De ambassadeurs zijn duidelijk in hun sas nu hun werk beloond is.