Bijeenkomst Toeristische Ontmoetingspunten

Het Regionaal Bureau voor Toerisme overlegt regelmatig met de Toeristische Ontmoetingspunten (TOP’s) in het Land van Cuijk. Zowel individueel als collectief.
Er wordt dan gesproken over wat goed gaat en wat beter kan. Over wat de Toeristische Ontmoetingspunten nodig hebben om hun rol als vraagbaak voor toeristen en recreanten succesvol te kunnen vervullen.
Afgelopen woensdag werd bij BiblioPlus in Boxmeer, een van de 22 Toeristische Ontmoetingspunten in het Land van Cuijk, de jaarlijkse evaluatiebijeenkomst gehouden. Het Regionaal Bureau voor Toerisme deed uit de doeken wat zijn plannen voor 2019 zijn. De aanwezige vertegenwoordigers van de Toeristische Ontmoetingspunten kregen volop de gelegenheid om hun ideeën en vragen met het RBT en de collega’s te delen. Het leverde uiteindelijk een lijst op met acties die al op korte termijn uitvoerbaar zijn en met ideeën die meer overleg en/of voorbereiding vragen.

Visit Holland Festival verplaatst

De organisatie van het Visit Holland Festival heeft de toeristische beurs, die oorspronkelijk van 16 tot en met 20 oktober 2019 zou plaatsvinden, verplaatst naar het voorjaar van 2020. Het Land van Cuijk is een van de deelnemers aan het Visit Holland Festival.
De nieuwe data van het meerdaagse evenement zijn nog niet bekend. Zodra die duidelijk zijn wordt contact opgenomen met de beursvrijwilligers die eerder al hadden aangegeven dit najaar het Land van Cuijk op het Visit Holland Festival te willen promoten.
De locatie van het Visit Holland Festival (Brabanthallen in Den Bosch) blijft wel gelijk

Camperaars in Essen ‘gelokt’

Het Land van Cuijk werd afgelopen weekeinde onder de aandacht gebracht tijdens de internationale reis-en campingbeurs in het Duitse Essen. Met dank aan Frans en Francien van camperplaats Ons Plekse in Vianen. Zij promootten naast hun eigen camperplaats ook de bijzondere bezienswaardigheden van het Land van Cuijk.
Frans en Francien deden dat in de stand van Mein Platz. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk werkt sinds afgelopen najaar samen met Mein Platz en de Nederlandse zusterorganisatie Bij Ons. Mein Platz is een meertalig platform waar camperaars informatie kunnen vinden over onder meer camperplekken en interessante camperroutes in liefst zeven landen.
Mein Platz geeft ook een catalogus uit in een oplage van 200.000 exemplaren. De catalogus wordt via onder meer beurzen en evenementen verspreid onder camperaars in Duitsland, Nederland, Scandinavië, Italië en Oostenrijk.
In de uitgave van 2019 staat ook een pagina met informatie over wat er te beleven valt in het Land van Cuijk. Op een andere pagina wordt aandacht besteed aan de recent gereed gekomen grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

Europees geld voor herdenkingsactiviteiten

Het is 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland, waaronder ook het Land van Cuijk, werd bevrijd. In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.
In de komende jaren worden tal van herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder ook een aantal gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten. 
Euregio Rijn-Waal stelt projectsubsidies beschikbaar voor de grensoverschrijdende activiteiten die in het kader van ’75 jaar vrijheid’ in zowel Nederland als Duitsland worden georganiseerd. De voorwaarden, waaraan een herdenkingsbijeenkomst of bevrijdingsfestiviteit moet voldoen, en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.euregio.org/peopletopeople.
Alle euregionale activiteiten die vanwege ‘75 jaar vrijheid’ worden georganiseerd, komen op de Facebookpagina “Euregio Rijn-Waal - 75 jaar vrijheid’ De pagina is te bereiken via de link www.facebook.com/euregiokalender bereikbaar is. Bijeenkomsten kunnen worden aangemeld door een e-mail te sturen naar communicatie@euregio.org. Dat laatste geldt ook voor activiteiten van verenigingen, organisaties en scholen, die geen grensoverschrijdend karakter hebben.

Foodtruck ROC op pad in grensregio

Studenten van ROC De Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met een foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. De studenten stellen hapjes samen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen de zes gemeenten, die samen het project Dynamic Borders hebben opgezet, de trots en kwaliteit van de grensoverschrijdende regio uitdragen.
In 2019 is de ROC de Leijgraaf foodtruck met Duits-Nederlandse hapjes te vinden bij vier evenementen, waaronder het NK Maasheggenvlechten in Oeffelt op zondag 10 maart en Cuijk KeiGoed op zondag 16 juni.